Publicerat 30 januari, 2018

Lidl bygger ut logistikcenter

Lidl expanderar med målet att nå 200 butiker i Sverige fram till 2020. Nu ska det befintliga logistikcentret i Rosersberg byggas ut med ytterligare 13 000 kvadratmeter.

Under hösten 2018 kommer Lidl att öppna ett flertal nya butiker och livsmedelskedjan bygger även ett nytt huvudkontor i Barkarbystaden som planeras stå klart under 2019. Det utbyggda logistikcentret möjliggör för den höga expansionstakten och är en viktig del i företagets verksamhet.

[ Annons ]

– Logistikcentren är naven i Lidls verksamhet. Vår smarta logistik bidrar till vi kan hålla låga priser, dessutom är det en viktig del i vårt hållbarhetsarbete. Genom att öka kapaciteten i Rosersberg är vi väl rustade för vår fortsatta expansion säger Johan Augustsson, fastighetsdirektör på Lidl Sverige.

Logistikområdet präglas av ett starkt hållbarhetstänk. Genom att varorna körs ut under natten undviks tomgångskörning i kösituationer och på så sätt kommer leveranserna fram snabbare och på ett mer miljövänligt sätt.

Bygget av det nya logistikcentret påbörjas under 2018 och planeras stå färdigt i början av 2019. Det befintliga centret är 44 480 kvadratmeter stort och kommer efter utbyggnaden vara 57 234 kvadratmeter.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]