Bild: Lidl
Publicerat 22 november, 2017

Lidl bygger huvudkontor i Barkabystaden

Lidl bygger nytt huvudkontor i Järfälla utanför Stockholm. Den 15 150 kvadratmeter stora byggnaden ska stå klar hösten 2019.

Lidl har tecknat köpe- och exploateringsavtal med Järfälla kommun. Vilket företag som bygger huvudkontoret är ännu inte klart, men upphandlingen inleds innan jul.

[ Annons ]

Huvudkontoret ska stå i utbyggnadsområdet Barkabystaden och Lidl ska även bygga en ny butik i anslutning till kontoret. Området får även en tunnelbanestation, med byggstart undet 2018.

– Barkarbystaden är ett intressant område där det sker offensiv utveckling. Med fantastisk infrastruktur och spännande framtidsplaner kommer området vara ett av de mest intressanta lägena i Stockholmsområdet, säger Johan Augustsson, fastighetsdirektör Lidl Sverige.

I samband med tunnelbanebygget har Järfälla kommun även åtagit sig att bygga 14 000 bostäder i anslutning till tunnelbanan, fram till 2032.

– Med Lidl Sveriges etablering i Barkarbystaden tar vi ett stort kliv framåt för att utveckla platsen till en riktig stad med många arbetsplatser och ett nytt kontorsläge i nordvästra Stockholm. Med den kommande nya tunnelbanan, färdigställandet av Mälarbanan och Förbifart Stockholm, skapas här ett av Stockholmsregionens mest intressanta och tillgängliga lägen, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]