Foto: Johan Bergmark
Publicerat 10 januari, 2019

“Fri hyressättning lågt hängande frukt”

Avgörandet i regeringsfrågan närmar sig. Kommer bostadspolitiken att avgöra? Robert Hannah, bostadspolitisk talesperson hos Liberalerna säger att fri hyressättning i nyproduktion komma upp på bordet oavsett vilken regering som tillträder.

På söndag har Liberalerna partiråd då man ska bestämma sin hållning i regeringsfrågan. En av dem som offentligt argumenterat för att partiet ska stanna kvar i det borgerliga blocket är Robert Hannah, bostadspolitisk talesperson. Trots att Stefan Löfven och socialdemokraterna i tidigare förhandlingsrundor tycks ha lockat med stora eftergifter när det gäller just hans område, är han inte anhängare av en sådan koalition.

[ Annons ]

– Alla i Liberalerna är överens om att Ulf Kristersson skulle vara en bättre statsminister än Stefan Löfven och det gäller även bostadspolitiken, säger Robert Hannah till Fastighetstidningen och fortsätter:

– Det är inte där konflikten står utan om hur vi får en stabil regering som samtidigt begränsar SD:s inflytande. Hur det görs bäst finns det olika åsikter om inom partiet.

Stefan Löfven tycks ju ha erbjudit ganska långtgående kompromisser när det gäller bostadspolitiken där han gått åt Liberalernas håll. Kan man vara säker på att utdelningen inte blir större där än med Moderaterna?

– Man kan inte vara säker på någonting, men jag tror att oavsett vad som händer i regeringsfrågan kommer vi föra bostadspolitiska samtal under mandatperioden och där kommer exempelvis fri hyressättning i nyproduktion komma upp på bordet. Det är en så pass lågt hängande frukt.

– Och vissa saker kommer vi ändå behöva ha socialdemokraterna med på båten, eftersom moderaterna inte kommer vilja gå fram ensamma.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]