Lennart Sten, vd för Svenska Handelsfastigheter och krönikör i Fastighetstidningen kan numera också titulera sig som ordförande i Fastighetsägarna Sverige. Foto: Erik Hörnkvist
Publicerat 19 oktober, 2016

Lennart Sten ny ordförande för Fastighetsägarna Sverige

Svenska Handelsfastigheters vd Lennart Sten utsågs på onsdagen till ny ordförande för branschorganisationen Fastighetsägarna Sverige.

– Min viktigaste uppgift blir att fortsätta arbetet med att utveckla organisationen till en modern näringslivsorganisation, sa Lennart Sten.

[ Annons ]

Lennart Sten efterträder Anders Rynell som avgår efter 13 år som styrelseordförande. Sedan 2007 har Lennart Sten varit ledamot i Fastighetsägarna Sveriges styrelse. Därför innebär ordförandeskapet ingen tvär kursändring. Viktigast ser han det fortsatta arbetet att omvandla Fastighetsägarna till en modern näringslivsorganisation.

– Vi måste bli ännu mer av en samtalspartner i det pågående samhällsbygget. Istället för att uppfattas som en motpart ska vi uppfattas som någon som deltar aktivt i processen och bidra till samhällsutvecklingen, säger Lennart Sten.

Lennart Sten är sedan 1997 verksam inom fastighetsbranschen, bland annat som Europachef för GE Capital Real Estate 2011- 2014 och som vd för Fabege. Idag är han vd inom det egna bolaget Svenska Handelsfastigheter.

– Jag har valts med ett bredare mandat, jag ha ju ingen uttalad bostadsbakgrund. Jag menar att Fastighetsägarna måste bli bredare i debatten och inte enbart diskutera hyresrätten och bostadsfrågor, säger Lennart Sten.

Läs också: krönikor av Lennart Sten i Fastighetstidningen

http://fastighetstidningen.se.hemsida.eu/denna-standiga-bostadsfraga/

http://fastighetstidningen.se.hemsida.eu/migrationskostnader-vi-har-nu-ar-en-investering/

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]