[ Annons ]

Publicerat 4 februari, 2013

Lekande lätt för landets första Legoarkitekt

Hallå där Gabriel Bremler, 22, landets första Legoarkitekt som bland annat byggt en 60 kilo tung modell av Diligentias fastighet på Sveavägen 44 i Stockholm av 32 000 Legobitar.

Hur kom du på att du kunde göra en karriär av att bygga med lego?

[ Annons ]

– Det blev en karriär efter att jag hade byggt en tunnelbanevagn i Lego för ungefär ett år sedan. Jag kontaktade SL och hörde om de ville ställa ut modellen på kontoret eller så och de nappade direkt. Då fick jag för mig att jag borde starta ett eget företag. Idag är jag den enda i Sverige som bygger lego professionellt på heltid.

Var jobbar du någonstans?
– Jag jobbar fortfarande hemma i vardagsrummet, men det är en stor utmaning att frakta modellerna till kunderna. Jag måste göra 60-70 centimeter breda moduler för att kunna få ut dem genom alla dörrar.

Hur går affärerna?
– Intresset är förvånansvärt stort faktiskt. Hittills har jag aktivt kontaktat företag själv, men nu hör kunderna av sig själva till mig. Nu gått det väldigt bra, så jag kan tänka mig att flytta till ett mer anpassat kontor.

Du erbjuder även teambuilding med Lego – vad går det ut på?
– Jag har läst psykologprogrammet på Karolinska och har en tanke om att kunna tillämpa det tillsammans med samarbetsövningar i Legobyggande.

Hur ofta trampar du på legobitar hemma?
– Haha! Jag har lärt mig att gå runt i tofflor när det är mycket bitar ute, så relativt sällan.

När är det färdigbyggt och dags för skolbänken igen tror du?
– Jag har inte bestämt mig än. Just nu har jag har tagit studieuppehåll och satsar fullt ut på Legoverksamheten.

 

Se hur det gick till när Gabriel Bremler byggde upp Sveavägen 44.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]