[ Annons ]

Smart passage effektiviserar arbetet för både ambulans och räddningstjänst, och kan rädda liv.
Publicerat 5 september, 2023

Lättare för blåljus att komma in i Malmö-fastigheter

Behörighetssystemet Smart Passage underlättar för ambulanssjukvården att rädda liv. Heimstaden och HSB i Malmö kopplar nu upp flera av sina fastigheter mot tjänsten.  

Smart Passage är en digital inpasseringstjänst framtagen av SOS Alarm, Amido och Swedlock. Tjänsten erbjuder tillfälliga digitala nycklar till ambulans och räddningstjänst i syfte att snabbt ta sig in i fastigheter vid ett 112-larm.

Med en digital tagg i varje fordon får utryckande ambulanspersonal tillträde till anslutna fastigheter. När SOS Alarm får ett larmsamtal aktiverar de taggen för berörd fastighet medan insatsen pågår. Smart Passage minimerar därmed risken för räddningspersonal att bli stående utanför en fastighet i en situation där varje sekund kan vara livsavgörande.

[ Annons ]

– Smart Passage är en tjänst som potentiellt räddar liv och kan vi underlätta för ambulans och räddningstjänst så vill vi göra det. Detta stödjer också vår vision om att förenkla och förgylla hyresgästernas liv genom omtänksamma boenden, kommenterar Thomas Eklund, Head of IT & Digital på Heimstaden Sverige.

Heimstaden har anslutit omkring 30 fastigheter i Malmö till Smart Passage och ambitionen är att fastigheter på fler orter ska kopplas upp mot tjänsten.

Även HSB Malmö har kopplat upp sina portlås till SOS Alarm via Smart Passage, i deras fall 50 hyresfastigheter.

– Tjänsten går helt i linje med att vi vill utveckla moderna och säkra fastigheter. Därför känns det självklart att utforska lösningen, som gör både räddningstjänstens arbete smidigare och ökar tryggheten för våra hyresgäster, säger Marcus Johansson, chef för HSB Malmös hyresfastigheter, i en kommentar.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]