Ourgreencars bilar och cyklar kommer att vara en av delarna i den nya hubben.
Publicerat 11 juni, 2019

Lansering av ny hubb för delningstjänster

Nu lanseras en ”färdigförpackad” mobilitetshubb som samlar olika delningstjänster som uthyrning av miljövänliga fordon och beställning av matleveranser. Smidig är namnet på konceptet.

Det finns flera exempel på hur fastighetsbolag själva, eller i samarbete, byggt upp och kopplat mobilitetstjänster till husen. Ofta inkluderar de olika fordonspoolslösningar och lösningar för matleveranser.

[ Annons ]

Företagstrion Sigma Civil, Pilotage och Ourgreencar har utvecklat en tjänst där man samlat mobilitet och andra delningslösningar under ett och samma tak. Tanken är att fastighetsägare, och bostadsrättsföreningar enkelt ska kunna ansluta sig till lösningen som man döpt till ”Smidig”

Lösningen består dels av en app med åtkomst till tjänsterna, dels fysiska hubbar med plats för fordonspoolslösningar med elbilar och elscootrar, uppsamlingsskåp för matleveranser från olika livsmedelsaktörer. Här finns också omklädningsskåp där cyklister kan förvara sina hjälmar och ytterkläder.

– I dag har vi inga fysiska hubbar på plats, men vår ambition är att kunna börja bygga sådana hubbar på olika håll i landet”, säger Maria Nilsson, projektledare på Pilotage i ett pressmeddelande.

De tre bolagen kommer från olika håll.  Konsultbolaget Sigma Civil arbetera med lösningar inom samhällsbyggnad, Ourgreencar tillhandahåller redan fordonspooler med elbilar och elcyklar och konsultbolaget Pilotage är projektledare med inriktning på mötesplatser både inom kommersiella fastigheter och stadsutveckling.

– Vi hoppas och tror på att vi landar i åtminstone ett par mobilitetshubbar i respektive storstad i Sverige, säger Maria Nilsson.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]