Illustration: Lansa Fastigheter, Tengman Stadsutveckling.
Publicerat 1 april, 2019

Lansa planerar 300 bostäder i Ramlösa

Lansa Fastigheter planerar för sitt första stora bostadsprojekt i egen regi. Tanken är att ett obebyggt industriområde i Ramlösa ska bli nytt kvarter med upp till 300 bostäder.

Helsingborgs kommun är i startgroparna med att ta fram en detaljplan för den 15 hektar stora igenvuxna industritomt som Lansa Fastigheter äger.  Arbetet beräknas vara klart i slutet av nästa år.

[ Annons ]

Lansa Fastigheters planerar att kvarteret Valsen ska får en ”varierad kvartersbebyggelse av hög kvalitet som tillför området bra miljöer och fina bostäder med en direkt närhet till ypperliga allmänna kommunikationer som hela Ramlösa skall vara stolta över.”

– Det känns oerhört spännande att utveckla Lansas första helt egna projekt ifrån råmark. Nu får vi möjligheten att vara med från start för att sätta rätt förutsättningar för ett lyckat genomförande. Ramlösa är ett populärt område som idag präglas av villabebyggelse. Jag är säker på att våra lägenheter kommer bidra till att ytterligare öka stadsdelens popularitet och möjliggöra för de som inte vill bo i villa att bo kvar inom Ramlösa, säger John Ödman, utvecklingschef på Lansa Fastigheter.

 

 

 

 

 

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]