[ Annons ]

Privatägda Skoogs fastigheter investerar 300 miljoner kronor i en helt ny stadsdel i Piteå. Kronan på verket blir höghuset Träkronan som kommer att inrymma ett 30-tal butiker, 68 lägenheter och 55 hotellrum.
Publicerat 19 november, 2012

Landmärke i trä ska bli Norrlands häftigaste byggnad

Privatägda Skoogs fastigheter investerar 300 miljoner kronor i en helt ny stadsdel i Piteå. Kronan på verket blir höghuset Träkronan som kommer att inrymma ett 30-tal butiker, 68 lägenheter och 55 hotellrum.

Nu står det klart att Piteå får en ny modern mötesplats som även blir ett uppseendeväckande landmärke. Det är BSK Arkitekter i samarbete med RUDA Solutions som utvecklar en ny stadsdel i Piteå med boende, handelsplats och hotell. Privatägda Skoogskoncernen, ett av Norrlands mest expansiva företag, investerar 300 MSEK.

[ Annons ]

Projekt Träkronan omfattar hela kvarteret Stora Örnen och inkluderar gallerian Småstaden, Skoogs City Hotell och omkringliggande lägenheter och kontor. Med välkomnande träfasader, modern arkitektur och väl beprövade byggmetoder och material, utvecklas en helt ny stadsdel där boende, handel, hotell och mötesplatser integreras, mitt i city.

–Skoogs hjärta klappar för Piteå. Nu investerar vi för framtiden och gläds åt att tillsammans med Piteå Kommun utveckla staden till en ännu mer attraktiv plats att mötas, bo och leva på, säger Christina Skoog, VD, Skoogs Fastigheter AB, som är övertygad om att det planerade höghuset i trä kommer att bli den intressantaste byggnaden längs hela norrlandskusten.

Landmärket inrymmer ett helt nytt hotell, med skybar, konferensavdelning och hotellboende utöver det vanliga. Småstadens galleria blir än mer attraktiv, med uppgraderad gestaltning av hela fastigheten. Den nya handelsplatsen kommer erbjuda ytterligare möjligheter till etablering och handel, med plats för ett bredare och större utbud som sätter Piteå på kartan som en handelsstad.

Nytt och annorlunda boende ingår också i kvarteret. Det handlar både om lägenheter och bostäder med exklusiv känsla. För Piteå som stad innebär satsningen en välkommen språngbräda för tillväxt.

– Målet är att Piteå ska växa. Ett konkurrenskraftigt och trivsamt centrum är en förutsättning för en bra framtid i vår stad, inte enbart för våra kommuninvånare och besökare, utan även för personer som vill etablera nya företag här eller människor som vill flytta hit, säger utvecklingschef Helene Röckner, Piteå Kommun.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]