[ Annons ]

Publicerat 21 augusti, 2018

Landmärke i Göteborg får ny ägare

Kontorsfastigheten ÅF-Huset i Göteborg har köpts av Bygg-Göta Fastigheter. Den nya ägaren ser förvärvet som en del i strategin att utveckla området runt Kallebäck.

Den nyligen genomförda storaffären gick loss på 650 miljoner kronor. Överlåtelsen sker genom förvärv av samtliga aktier i GBG Office 1 AB, ett av Pareto bildat och förvaltat bolag. Tillträde kommer att ske i början på september.

[ Annons ]

– Fastigheten ligger strategiskt helt rätt för oss. Området runt Kallebäck är ett utvecklings-område där man räknar med 5 000 till 10 000 nya invånare inom en 5-årsperiod och det känns väldigt bra att få vara en del av den utvecklingen, säger Ronny Persson VD på Bygg-Göta.

Kontorsfastigheten intill E6/E20 i Kallebäck är idag fullt uthyrd och omfattar cirka 15 000 kvadratmeter med ÅF som största hyresgäst. Byggnaden är miljöcertifierad enligt det internationella miljöcertifieringssystemet LEED och har det högsta betyget Platinum.

– Vi är nöjda över att ha genomfört en bra affär för våra investerare och är övertygade om att Bygg-Göta med sin starka lokala närvaro och erfarenhet av liknande fastigheter kommer att bli en fortsatt bra hyresvärd, säger Joachim Carlsson VD för GBG Office 1 AB.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]