Ett hundratal besökare tog sig till öppnandet av Ikea Service och pick-up. Foto: Ikea Sverige
Publicerat 30 juni, 2016

Landets första mini-Ikea har öppnat

På storleken av ungefär en tjugondel av ett vanligt Ikea-varuhus öppnade på torsdagen Ikea Service och pick-up i Danderyd. Här ska nätshoppande kunder kunna hämta ut varor dygnet runt.

På torsdagsmorgonen hade ett hundratals nyfikna människor tagit sig till Enebyvägens handelsplats i Danderyd för öppnandet av Sveriges hittills minsta Ikea. Varuhuset, som går under namnet Ikea Service och pick-up, säljer ett mindre sortiment av utvalda produkter, men är framför allt en upphämtningsplats för kunder som handlat varor på nätet eller på Ikea Barkarby och vill kunna hämta upp sina produkter när som helst på dygnet i så kallade pick-up boxar.

[ Annons ]

I varuhuset kan kunder också få hjälp med att planera badrum och kök. Varuhuset är ungefär 2000 kvadratmeter stort, vilket motsvarar cirka en tjugondel av Ikeas vanliga varuhus.

– Det känns härligt att äntligen vara igång med detta nya, nära Ikea. Det har varit en oerhört spännande resa fram till denna dag, och nu får vi äntligen möjlighet att möta våra kunder och se hur de kommer ta emot det hela. Vi tror att det finns ett stort intresse för denna länk mellan e-handel och varuhus, säger Cia Fritzson Gårdnäs, ställföreträdande landschef Ikea Sverige.

Ikea-varuhusen i Stockholm har cirka sju miljoner besök varje år, något som ökar stadigt. Under 2015 hade Ikeas digitala kanaler hela 77 miljoner besök och kunderna visar ett allt större intresse för att handla på fler sätt än via varuhusen.

– Vi vill vara nära våra kunder och göra det smidigare att komma till Ikea. Vi vet att Stockholmarna gärna e-handlar och hämtar sina paket när det passar dem. Med IKEA Service och pick-up möter vi detta behov och erbjuder ett bra komplement till våra varuhus, menar Cia Fritzson Gårdnäs.

Enebyängen handelsplats förvaltas av Newsec Asset Management.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]