Stendörren lämnar Katrineholm. Foto: Shutterstock.
Publicerat 6 september, 2016

Lämnar Katrineholm för 42 miljoner

Stendörren vill koncentrera sitt bestånd till Storstockholm och Mälardalen. Nu har bolaget sålt sin sista fastighet i Katrineholm.

I våras sålde Stendörren en fastighet  i Katrineholm för 157 miljoner kronor efter att dessförinnan ha förlängt hyresavtalet. Nu säljer Stendörren Fastigheter även sin sista kvarvarande fastighet i staden, Karossen 7, vilken förvärvades i mars 2015 tillsammans med fem andra fastigheter i en större transaktion. Överenskommet fastighetsvärde i försäljningen är 42 miljoner kronor vilket överstiger förvärvsvärdet med drygt 8 miljoner kronor.

[ Annons ]

Karossen 7 säljs via en bolagstransaktion till en privat köpare. Frånträde kommer ske i februari 2017 och köpeskilling för aktierna kommer bestämmas på tillträdesdagen.

– Försäljningen av Karossen 7 ligger i linje med vår strategi att renodla vårt fastighetsbestånd till de orter inom Storstockholm och Mälardalen där tillväxten är som störst samtidigt som vi får en effektivare förvaltning när verksamheten koncentreras till färre områden, säger Stendörrens vd Fredrik Brodin.

 

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]