Foto: Eways
Publicerat 6 mars, 2019

Ladda elbilen med Swish

Nu är det möjligt att ladda elbilen med Swish. Först ut att erbjuda tjänsten är Atrium Ljungberg i Sickla köpkvarter

Att ladda bilen i laddstationer har tidigare krävt olika företagsappar, laddkort eller abonnemang. Men nu lanserar Atrium Ljungberg i samarbete med Eways Swishbetalning för att förenkla laddningen.

[ Annons ]

I Sickla köpkvarter har 192 ladduttag utrustats med möjligheten till Swishbetalning i såväl garage som utomhusparkering, med hjälp av Eways betaltjänst.

– Det började användas direkt. Så fort laddstationerna var uppsatta med Swish så förstod folk hur de skulle göra, säger Jonas Törnell, inköpsansvarig på Atrium Ljungberg.

Under januari laddades bilar med 24 000 kilowattimmar vid 3 000 tillfällen i Sickla. Det motsvarar 120 000 kilometers körsträcka. Det innebär en genomsnittlig ökning med 250 procent i månaden, jämfört med 2018.

–  Att fylla bilens batteri kostar i Sickla mellan 10 – 30 kronor beroende på bilmodell och laddeffekt, säger Niclas Sahlgren, grundare och vd på Eways.

– Vi har märkt att vi lockar våra kunder och hyresgäster att gå över till mer moderna laddhybridbilar eller elbilar när vi sätter upp fler laddstationer. Efterfrågan ökar allteftersom vi bygger ut, säger Jonas Törnell, inköpsansvarig på Atrium Ljungberg.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]