[ Annons ]

En av lådcyklarna som kommer ingå i lådcykelpoolen i Ebbepark.
Publicerat 2 mars, 2022

Lådcykelpool som rymmer många

I Ebbepark i Linköping lanseras nu en lådcykelpool som kan användas av både boende och anställda.

Ebbepark utvecklas av de tre kommunägda fastighetsbolagen Sankt Kors, Stångåstaden och Lejonfastigheter. Inom den testbädd med hållbarhet i fokus vill man nu se om utnyttjandegraden i en lådcykelpoolen kan förbättras genom att fler målgrupper kan utnyttja erbjudandet. Här gör man det genom att den nya lådcykelpoolen tillhör det geografiska området Ebbepark i stället för att tillhöra en specifik bostadsrättsförening eller ett företag.

– Det blir en lådcykelpool som kan användas på flera tider under dygnet. De boende kan använda cykelpoolen när de är lediga, det vill säga kvällstid och helger. Dagtid är det i stället företag och kommunala verksamheter som verkar inom Ebbepark som blir de primära användarna, säger Mattias Nilsson, mobilitetschef på Dukaten.

[ Annons ]

Det är företaget Pedalink som står för det praktiska.. Efter att ha registrerat sig i appen kan användaren se tillgängliga lådcyklar och reservera den cykel de önskar använda. Betalning sker antingen per användning eller genom att köpa ett abonnemang för att få ett billigare timpris vid nyttjande.

– Vår målsättning med lådcykelpoolen är att bidra till att man låter bilen stå lite oftare eller kanske till och med minskar antalet bilar i hushållet. Och med lådcykel kan man ju dessutom frakta saker vilket kanske annars är ett incitament att ta bilen, säger Mattias Nilsson.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]