Publicerat 18 januari, 2023

Kvirkelformade och kustnära bostäder vid Lomma strand

Husen, med tillhörande 360 graders balkonger, har både namngetts och designats efter den geometriska formen kvirkel.

CA Fastigheter satsar vidare i området Lomma Norra och utvecklar nu de så kallade Kvirkelhusen tillsammans med MVB. Med placering precis ovanför Lomma strand kommer de boende ha närheten till havet samtidigt som den angränsande skogen kommer att fungera som vindskydd.

Det blir 70 lägenheter med tillhörande 360 graders balkonger, fördelade på fem bostadshus. De är designade efter den geometriska formen kvirkel, en kvadrat eller rektangel med rundade hörn. Entreprenaden är en del av områdets expansion som kommer att knyta ihop de norra strandnära delarna av Lomma med området runt hamnen.

[ Annons ]

– Lomma Norra har en enorm potential och etableringen av de nya bostäderna är ytterligare ett steg till att göra ett redan attraktivt område än mer eftertraktat. Samarbetet med MVB garanterar även kvalitet under resan, kommenterar Mats Olsson, ansvarig för CA Fastigheters projektutveckling i området.

Med början nu i januari ska bostäderna byggas i två etapper, där den första omfattar tre hus med totalt 42 lägenheter. Husen kommer att vila på pelare där bostäderna börjar först på plan två. Materialen är genomgående valda för lång hållbarhet och husen kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]