[ Annons ]

Foto: Mimer
Publicerat 13 juni, 2019

Kvarteret Josef renoveras

Aros Bygg och Förvaltning och Mimer ska tillsammans renovera kvarteret Josef i Västerås. Det handlar om en totalentreprenad som omfattar 98 lägenheter.

Kvarteret Josef byggdes 1915 och var ursprungligen arbetarbostäder åt dåvarande Aseaanställda 1915. Byggnaden renoverades senast 1969 och ska nu alltså genomgå en rejäl uppfräschning. I totalentreprenaden ingår nyinstallationer av bland annat el, ventilation, VVS, nya badrum, kök och invändiga ytskikt, samt upprustning och renovering av tak, fasader och innergårdar.

[ Annons ]

Byggnaden rymde ursprungligen 99 lägenheter, men efter renovering återstår bara 98 lägenheter sedan en liten taklägenhet ska byggas om till fläktrum.

– Vi har haft en bra dialog med hyresgästerna och tillsammans funnit omfattning och tillvägagångssätt för renoveringen. Nu är det roligt att arbetet med att vårda de gamla klassiska arbetarkvarteren kommit igång. I Aros Bygg och Förvaltning har vi en kompetent partner som uppfyllt de ekonomiska och kvalitativa kraven som vi ställde i upphandlingen och vi ser fram emot ett gott samarbete, säger Mikael Källqvist, vd på Mimer.

Mats Engström, VD på Aros Bygg och Förvaltning är glad över förtroendet från Mimer.

– Att genomföra detta ROT-projekt, renoverings- om- och tillbyggnadsprojekt, som involverar äldre byggnader kräver speciella hänsyn samt god planering för att minimera eventuella störningar för närboende. Vår mångåriga erfarenhet från liknande projekt gör oss trygga i åtagandet att renovera Mimers kulturkvarter och det är vår ambition att utveckla samarbetet ytterligare över tid, säger han i en kommentar.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]