[ Annons ]

Bild: Hufvudstaden.
Publicerat 19 maj, 2021

Kvarteret Johanna i Göteborg utvecklas

Johanna-tomten i stadsdelen Fredsstan i Göteborg har stått obebyggd efter en brand. Nu utvecklar Hufvudstaden kvarteret och tillför 22 000 nya kvadratmeter. 

Det nya utvecklingsprojektet är Hufvudstadens största på 2000-talet och omfattar både om- och nybyggnationer, samtidigt som kulturhistoriskt intressanta byggnader bevaras. Totalt kommer kvarteret att inrymma runt 44 000 kvadratmeter. Av dem är cirka 22 000 kvadratmeter helt nybyggda ytor. Hela projektet ska vara klart under slutet av 2025. Ordern, värd 1,2 miljarder, gick till NCC.

– Utvecklingen av Kvarteret Johanna är ett av Hufvudstadens största projekt under 2000-talet. Ambitionerna är mycket höga och vi kommer att skapa något helt unikt i detta kvarter. Efter ett mycket gott samarbete med staden under planprocessen känns det nu riktigt bra att vi tecknat ett samarbetsavtal med NCC och kan starta projektet, säger Fredrik Ottosson, affärsområdeschef Göteborg, Hufvudstaden.

[ Annons ]

Enligt Hufvudstaden kommer Fredstan få moderna och flexibla butiks- och kontorslokaler som stärker och utvecklar citykärnan. Ombyggnationen inleds i början av 2022, efter att vissa förberedelser i fastigheterna gjorts. 

– Det här projektet är stort, innehåller många komplexa delar och ska dessutom utföras mitt i centrala Göteborg. Det ställer höga krav på oss som entreprenörer och vi ser fram emot att nu förverkliga detta tillsammans med Hufvudstaden, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]