Sofie Roy-Norelid
Publicerat 21 mars, 2018

”Kvalitetsutveckling skapas inte av chefer”

Sofie Roy-Norelid blir från och med 3 april ny vice vd för HSB Stockholm, där hon nu är affärsområdeschef för bolagets förvaltningsverksamhet.

Vad ser du fram emot i din nya roll?

[ Annons ]

– Hittills har mitt arbete främst varit fokuserat på förvaltningsfrågor. Nu får jag även sätta mig in i andra delar kring bostadsutveckling, nyproduktion och hyresrätt. Det är områden som jag länge velat förstå mer på djupet. Sen är det givetvis kul att få följa styrelsens arbete på närmare håll.

Du har arbetat med kvalitetsutveckling. Vad tar du med dig från det?
– Kvalitetsutveckling skapas inte av chefer, utan det måste komma från att varje medarbetare förstår hur de påverkar kundupplevelsen och den kvalitet som vi levererar. Men vi ledare måste ge rätt förutsättningar. En helt annan aspekt är att tänket kring förvaltning och utvecklandet av fastighetens värde måste in vid tidigare skede av nyproduktioner. Här tror jag att jag kommer kunna bidra med erfarenheter och tankar.

Ni vill att fler kvinnor blir fastighetsskötare. Hur går arbetet?
– I mars startar vi ett särskilt lärlingsprogram för kvinnliga fastighetsskötare. Intresset har varit jättestort och nu hoppas vi hitta fler kompetenta kvinnor som vill fortsätta arbeta hos oss efter utbildningen.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]