[ Annons ]

Med förvärvet av fyra handelsfastigheter i Jönköping och Malmö har Kungsleden nu passerat 23-miljardersstrecket i sitt sammanlagda portföljvärde.
Publicerat 5 juni, 2015

Kungsledens portföljvärde uppe i 23 miljarder

Med förvärvet av fyra handelsfastigheter i Jönköping och Malmö har Kungsleden nu passerat 23-miljardersstrecket i sitt sammanlagda portföljvärde.

Kungsleden förvärvar fyra handelsfastigheter i etablerade handelslägen i Jönköping och Malmö med en total uthyrningsbar area om 24 000 kvadratmeter till en köpeskilling om 385 miljoner kronor.

[ Annons ]

Fastigheterna är belägna i de väletablerade handelsområdena, Jägersro, Solåsen samt Svågertorp där Kungsleden sedan tidigare äger två fastigheter. Samtliga byggnader har stabila hyresgäster såsom Rusta, Dormy och Plantagen. Säljare är Alecta pensionsförsäkring.

Sedan hösten 2013 har Kungsleden avyttrat icke strategiska fastigheter och parallellt förvärvat kommersiella fastigheter i enlighet med den nya strategin till ett värde av sammanlagt nästan 14 miljarder. Det totala fastighetsvärdet uppgår nu till 23 miljarder kr varav storstadsbeståndet i Stockholm, Göteborg och Malmö utgör 53 procent av portföljen.

– Efter två intensiva år står Kungsleden idag väl rustat att ta nästa steg på vår långsiktiga resa, nämligen att förverkliga strategin att aktivt förvalta, utveckla och expandera vår fastighetsportfölj. Vi ska vara en långsiktig ägare med nöjda kunder. Vi har lagt en stabil grund som vi nu ska bygga vidare på, säger Biljana Pehrsson, vd Kungsleden.

Nu är målet att växa till 25 miljarder för att nå ett resultat före skatt på 1-1,2 miljarder kronor år 2017. Över tid ska fastighetsportföljen växa till 30 miljarder.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]