[ Annons ]

Foto: Kungsleden.
Publicerat 22 september, 2021

Kungsleden utvecklar nytt kontorskoncept

Kungsleden startar Kungsleden projektet a:place. Tanken är att utveckla fastigheten till en toppmodern kontorsbyggnad med fullservice.

Kungledens plan för a:place är att utforma lokalerna för att minska skillnaden mellan hem och kontor, och därmed underlätta hyresgästernas vardag. Byggnaden kommer att förses med faciliteter för ett modernt arbetsliv och har ett strategiskt läge med goda kommunikationer och närhet till matställen och service.

– Nu sätter vi igång med a:place som kommer att bli en fullservice-byggnad med bästa läge i anslutning till Kistagången och det framtida stoppet för tvärbanan. Det känns riktigt bra att vi har med oss två hyresgäster som verkligen tror på det här projektet, säger Sven Stork, regionchef på Kungsleden.

[ Annons ]

Kungsleden har bland annat tecknat avtal med serviceleverantören Quick Office, som driver ett coworking space i det nyöppnade Eden i Hyllie.

– Vi har ett mycket bra samarbete med Kungsleden och ser fram emot att vara en del i utvecklingen av a:place och se till att vi skapar en plats med människa och välmående i centrum, säger Niklas Lénart, vd och grundare, Quick Office.

Projektet innebär en ombyggnation av cirka 10 000 kvm LOA och en investering på cirka 160 miljoner kronor. De första hyresgästerna beräknas flytta in under sommaren 2022.

– Våra hyresgäster efterfrågar hållbara kontor med ett stort serviceutbud och flexibilitet, och därför kommer vi att utrusta a:place med concierge service, gym, catering och inspirerande sociala ytor, säger Sven Stork.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]