Fastigheten Blästern 14 från 1930-talet ska renoveras och bli hotell samt kontor. Illustration: Kungsleden
Publicerat 29 februari, 2016

Kungsleden skapar designhotell i Hagastaden

Stockholm får ytterligare ett nytt hotell. Det är Kungsleden som bygger om en 1930-talsfastighet i Hagastaden till designhotell. Operatör blir Nobis som skrivit under för 20 år framåt.

Kungsleden äger sedan år 2014 fastigheten Blästern 14 på Gävlegatan i Stockholm, alldeles intill Torsplan och den nya stadsdelen Hagastaden. Fastigheten omfattar totalt 15 000 kvadratmeter kontor och garage som nu ska byggas om för att inrymma ett nytt designhotell om 9 500 kvadratmeter och därtill moderna och funktionella kontor om 5 500 kvadratmeter.

[ Annons ]

Hotellet kommer att rymma 242 rum, konferens och restaurang och få en stark designprägel. Hotelloperatör blir Nobis, som skrivit under ett hyresavtal om 20 år.

Ambitionen är att skapa en ny destination och mötesplats med bra stämning och service i generösa restaurang-, bar- och loungeytor som rör sig fritt mellan inomhusmiljön och den inbjudande gården.

Vi vill erbjuda en hotellprodukt av hög kvalitet till ett bra pris. Vi kommer att dra ner på ytan i rummet men ha samma höga kvalitet på upplevelsen som vi har på våra andra hotell. Det här är ett koncept jag har velat göra länge och det är väldigt kul att få förverkliga det tillsammans med Kungsleden, kommenterar Sandro Catenacci, vd Nobis, i en kommentar.

Kungsleden investerar 385 miljoner kronor i ombyggnationen. Den första etappen inkluderar hotellet som omfattar 9 500 kvadratmeter och väntas vara klar under hösten 2018. Den andra etappen inkluderar 5 500 kvm kontor i byggnaden mot Gävlegatan och beräknas vara klart 2021.

Annordia har varit rådgivare åt Kungsleden.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]