Foto: Kungsleden.
Publicerat 3 mars, 2020

Kungsleden rekryterar hållbarhetschef

Erik Florman är ny hållbarhetschef på Kungsleden. Han kommer närmast från Skanska och rollen som gruppchef för hållbar affärsutveckling.

Utöver sin tjänst på Skanska har Erik Florman även en lång erfarenhet från hållbarhetsarbete inom bygg- och fastighetssektorn och har drivit ett stort antal hållbarhetsprojekt. Han har även även varit tillförordnad LEED-chef på Sweden Green Building Council med ansvar för koordineringen av LEED-arbetet i Sverige. Han tillträder sin nya tjänst den 23 mars 2020.

[ Annons ]

– Jag vill förstärka Kungsledens positiva kraft i samhället genom att verka för hållbara och attraktiva stadsdelar. Viktiga frågor blir att sänka klimatpåverkan från drift, hyresgästanpassningar och nybyggnation. Vi ska också satsa på återbruk och på att bygga den cirkulära ekonomin, säger Erik Florman i ett uttalande.

Ylva Sarby Westman , vice vd på Kungsleden, menar att företaget kommer att kunna dra stor nytta av Erik Flormans kompetens

– Kungsledens hållbarhetsarbete utgår från FN:s globala mål med fokus på miljö, mångfald, affärsetik, socialt ansvarstagande och hälsa. Vi skapar attraktiva och hållbara platser där människor inspireras och ett ambitiöst hållbarhetsarbete är en framgångsfaktor som blir allt viktigare. Eriks bakgrund inom samhällsutveckling och certifieringsarbete blir en stor tillgång för Kungsleden när vi nu ska stärka vårt hållbarhetsarbete och minska vårt klimatavtryck ytterligare, säger hon.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]