[ Annons ]

Emporia Office. Foto: Kungsleden.
Publicerat 20 januari, 2017

Kungsleden köper Emporia Office

Kungsleden utökar sin fastighetsportfölj i Hyllie i Malmö. Bolaget förvärvar kontorsfastigheten Emporia Office som kommer att stå färdig under andra kvartalet av 2017.

Stadsdelen Hyllie är Malmös mest expansiva område med ett bra kommunikationsläge ett par minuters bilväg från Malmö Central.

[ Annons ]

I området förvärvar Kungsleden Emporia Office i Malmö från Steen & Ström AB. Kontoren är idag en del av fastigheten Malmö Marknadsplatsen 1 som för närvarande genomgår en tredimensionell fastighetsbildning som planeras vara färdig senast under det andra kvartalet 2017 då också tillträdet kommer att ske.

– Det är mycket glädjande att vi lyckats förvärva en attraktiv kontorsfastighet i bästa läge vid Emporia köpcentrum och Hyllie Station. Fastigheten utgör ett bra komplement till Kungsledens kluster i Hyllie och stärker vårt kunderbjudande i Malmö. Fastigheten är nästan helt uthyrd och vi ser fram emot att välkomna hyresgäster som Capgemini, Lantmäteriet, Peugeot och Atos Medical till oss, säger Ylva Sarby Westman, vice vd och CIO Kungsleden, i ett pressmeddelande.

Kontorens uthyrningsbara area uppgår till 10 250 kvadratmeter vilket innebär att Kungsleden expanderar sitt kluster i Hyllie till en total uthyrningsbar area om cirka 50 000 kvadratmeter. I klustret ingår det nyligen uppförda parkeringsgaraget beläget i anslutning till Malmömässan som tillträddes i december 2016. Parkeringshuset har knappt 350 parkeringsplatser och förhyrs av Malmö Kommuns Parkeringsaktiebolag.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]