BIld: Kungsleden.
Publicerat 6 mars, 2020

Kungsleden hyr ut till Musikverket

Kungsleden hyr ut cirka 2 900 kvadratmeter till Musikverket på Gärdet i Stockholm. Avtalet är skriver på 12 år och det årliga hyresvärdet uppgår till runt 12 miljoner kronor.

Musikverket är ett center för kulturarv och kulturliv inom musik, teater och dans och generaldirektör Gerhard Kunosson är nöjd över att ett långt sökande efter nya lokaler nu är över.

[ Annons ]

– Jag är otroligt glad för att Musikverket efter mycket sökande kunnat teckna ett långt kontrakt för nya fina lokal för arkiv- och biblioteksverksamheten. Jag är övertygad om att denna lokalisering, nära flera andra institutioner som vi samarbetar med, kommer bli en bra lösning för våra låntagare, forskare och andra användare. Vi ser fram emot att flytta, säger han i en kommentar.

Musikverket tillträder sina nya lokaler i fastigheten Stettin 6 på Tegeluddsvägen i juni 2021.

– Det är glädjande att Musikverket väljer Kungsleden. Gärdet är ett mycket spännande stadsutvecklingsområde med en stadigt ökande efterfrågan på lokaler. Intresset för vår fastighet är stort och för närvarande är uthyrningsgraden 74 procent, säger Sven Stork, regionchef Stockholm på Kungsleden.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]