Foto: Kungsleden
Publicerat 5 december, 2019

Kungsleden hyr ut sitt Sportcenter

Kungsleden hyr till Friskis & Svettis, Västerås Boule Klubb och Korpen i Kungsleden Sportcenter, som byggs i det nya området på Finnslätten i Västerås.

Finnslätten i Västerås utvecklas av Kungsleden tillsammans med bland andra ABB, Västerås stad, Mälardalens Högskola, Northvolt, Bombardier och ABB Industrigymnasium. Tanken är att det ska bli ett högteknologiskt forsknings- och utvecklingsområde. Nu hyr man alltså ut 2 350 kvadratmeter till Friskis & Svettis, Västerås Boule Klubb och Korpen.

[ Annons ]

– Kungsleden Sportcenter ger en unik möjlighet för olika idrotter att samsas under samma tak i ett av Västerås mest spännande utvecklingsområden, där nya arbetstillfällen och verksamheter håller på att växa fram. Idrotten är en viktig del för att människor i alla åldrar ska må bra och Kungsleden Sportcenter kommer att bli ett starkt komplement till Västerås övriga idrottsliv, säger Vicki Skure-Eriksson (C), ordförande i Nämnden för Idrott, Fritid och Förebyggande i Västerås stad.

Den första etappen omfattar drygt 3 000 kvm och är placerad i byggnad 391 på Finnslätten. Friskis & Svettis hyr cirka 800 kvm, Västerås Boule klubb runt 650 kvm och Korpen, med bland annat skateboardramper och parkourpark på cirka 890 kvm samt en sporthall på cirka 700 kvm. Förhandlingar pågår även med en aktör som kommer att driva café i sportcentret.

Sporthallen kommer på dagtid att användas av gymnasieskolor som förlägger idrottstimmar till Kungsleden Sportcenter. I övrigt kommer olika idrottsklubbar att hyra sporthallen främst på kvällar och helger.

– Vi har i vårt arbete med Vision Finnslätten genomfört två större undersökningar bland anställda på Finnslätten. Dels en undersökning kring hälsa och service, dels en om resvanor. I hälsoundersökningen framkom att det som efterfrågades allra mest var inomhusgym och träningsmöjligheter. Det gör att det är extra roligt att nu kunna presentera Kungsleden Sportcenter, säger Mats Eriksson, regionchef Mälardalen på Kungsleden.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]