Foto: Wikimedia
Publicerat 25 september, 2019

Kungsleden hyr ut på Finnslätten

Kungsleden har tecknat ter hyresavtal på Finnslätten i Västerås. Batteritillverkaren Northvolt utökar med cirka 1 700 kvadratmeter, bioteknikföretaget Scandinavian Gene Synthesishyr cirka 2 800 kvadratmeter och Friskis och Svettis 800 kvadratmeter.

Northvolt uppför en produktionsanläggning – Northvolt Lab –intill de nya lokaler som företaget nu hyr av Kungsleden, och SGS DNA, som är ledande inom in vitro-diagnostik och en del av den internationella koncernen Qiagen, flyttar sin verksamhet från Köping till Västerås.

[ Annons ]

Mats Eriksson, regionchef Mälardalen på Kungsleden, menar att de nya uthyrningarna till högteknologiska företag är ligger i linje med den satsning bolaget gör på Finnslätten och att det stärker områdets attraktionskraft.

– Att öka serviceutbudet på området är också högt prioriterat och Friskis och Svettis blir ett välkommet bidrag, säger han i en kommentar.

Finnslätten ligger strax norr om Västerås centrum och Kungsleden är den största fastighetsägaren i området med 237 000 kvadratmeter.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]