Älvdalen 1 i Ängelholm. Foto: Kungsleden.
Publicerat 14 april, 2020

Kungsleden hyr ut i Skåne

Kungsleden hyr ut totalt 7 700 kvadratmeter lager- och kontorsyta i fastigheterna Dubbelknappen 4 i Malmö och Älvdalen 1 i Ängelholm. 3D Prima utökar, medan Englog skriver nytt.

Englog, som sysslar med tredjepartslogistik och truckutbildning, är en ny hyresgäst hos Kungsleden och flyttar in på drygt 6 400 kvadratmeter i fastigheten Älvdalen 1 för sin verksamhet inom. Den befintliga hyresgästen 3D Prima utökar sin befintliga lager- och distributionsyta för 3D-skrivare med ca 1 300 kvm i Dubbelknappen 4.

[ Annons ]

– Att bygga långsiktiga relationer och inspirerande arbetsplatser med våra hyresgäster är viktigt för oss. Vi är tacksamma för det fortsatta förtroendet av 3D Prima, som mer än fördubblar sin yta, och vi välkomnar Englog som ny hyresgäst, säger Ulrica Sjöswärd, regionchef Göteborg/Malmö hos Kungsleden.

Dubbelknappen 4, som är belägen i Kungsledens kluster Malmö Fosie, har en total uthyrningsbar yta på runt 21 800 kvadratmeter. I och med 3D Primas utökning är den fullt uthyrd.

– I samband med att vi växer vår verksamhet inom distribution av 3D-skrivarutrustning var vi i behov av större lokaler. Med tanke på vårt samarbete med Kungsleden under en längre tid föll det naturliga valet i att stanna kvar och utöka ytan i de befintliga lokalerna”, säger Jacob Mårtensson, vd på 3D Prima.

Älvdalen 1 ligger i Ängelholm och har drygt 11 900 kvadratmeter uthyrningsbar yta, med en uthyrningsgrad om cirka 55 procent. Nyuthyrningarna löper över fyra år och motsvarar ett årligt hyresvärde om 4,7 Mkr.

– Vi var i behov av rymliga och flexibla lokaler där vi dels kan bedriva vår verksamhet inom tredjepartlogistik, dels utbilda blivande truckförare. Kungsleden var tillmötesgående och lyhörd i processen och vi ser fram emot att tillträda våra nya lokaler”, säger Benni Olsson, vd på Englog.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]