Ulrica Sjöswärd på Kungleden. Foto: Kungleden
Publicerat 15 november, 2019

Kungsleden hyr ut i Högsbo

Kungsleden hyr ut totalt 7 000 kvadratmeter i Högsbo. 5 400 kvadratmeter till PDL Group, och 1 900 kvadratmeter till Peabskolan.

PDL ska på de 5 400 kvadratmeterna skapa norra Europas största arena för padeltennis, med 17 banor som kommer att öppna under 2020. Kungsleden kommer därför att genomföra en ombyggnation av lokalerna.

[ Annons ]

– Vi hälsar både PDL Group och Peabskolan varmt välkomna som hyresgäster. Båda verksamheterna tillför ett mervärde till Högsbo som är ett område vi tror mycket på för framtiden. Området ligger centralt och präglas av entreprenörsanda och många nya företagsetableringar”, säger Ulrica Sjöswärd, regionchef Göteborg/Malmö på Kungsleden.

PDL Group grundades bland annat av före detta tennisproffset Jonas Björkman och artisten Måns Zelmerlöv.

– Vi är mycket glada över att kunna öppna i Högsbo. Det är ett spännande område som vi länge letat lokal i så det känns väldigt bra att det nu är klart. Vårt mål är att ta padelsporten till nya höjder – det är en fantastisk sport med stor potential och vi hoppas att personer som både jobbar och bor i närområdet ska uppskatta sporten”, säger Henrik Söderberg, vd för PDL Group.

Gymnasieskolan Peabskolan, som utbildar träarbetare, murare, anläggnings- och betongarbetare, har också tecknat hyresavtal och ska etablera sig i Högsbo. Skolan hyr 1 900 kvm i samma fastighet och ska flytta in till hösten 2020.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]