För att kunna effektivisera och öka produktionen behöver Lejonet & Björnen en ny fabrik. Foto: Lejonet & Björnen.
Publicerat 5 oktober, 2016

Kungsleden hyr ut till glassfabrik

Lejonet & Björnen har tecknat avtal med Kungsleden om en ny glassfabrik på 2 000 kvadratmeter i Högsbo i Göteborg. Fabriken ska byggas av Serneke och väntas stå klar i slutet av 2017.

– Efterfrågan på vår kvalitetsglass blir allt större. För att kunna effektivisera och öka produktionen behöver vi en ny fabrik. Det var självklart för oss att den skulle ligga i Göteborg och vi är mycket glada att Kungsleden kunde erbjuda oss en ny fabrik i Högsbo, säger Katarina Mild, vd på Lejonet & Björnen.

[ Annons ]

Fabriken med sina 2 000 kvadratmeter kommer att innehålla både showroom och kontor. Fastigheten kommer att byggas av Serneke och ägas av Kungslede. Den planeras stå klar i november 2017.

– Vi ser fram emot att kunna välkomna ett starkt och välrenommerat företag med tydlig förankring i Göteborg till vårt kluster i Högsbo. Etableringen är ytterligare ett bevis på att området är eftertraktat och på att Kungsleden är en attraktiv samarbetspartner till bolag i tillväxt, säger marknadsområdeschef Patrick Bernvid på Kungsleden.

Kungsleden äger i Högsbo 18 stycken kontors-, industri- och lagerfastigheter om totalt 107 000 kvm. Högsbo är under förvandling från industristad till blandstad och är en av regionens främsta områden för industri, kontor och handel.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]