Publicerat 18 mars, 2021

Kungsleden gör större satsning i Västerås

Fastighetsbolaget Kungsleden drar igång ett större projekt kring Finnslätten, Västerås.

Området har stora hyresgäster som ABB men även andra aktörer som Northvolt, Westinghouse och Alstom. Byggnadsnämnden i Västerås har nu gett tummen upp för den vision som företaget skissat upp 2018. Arbetet innebär bland annat att det skall byggas tågstopp, internationell skola och campusområde.

"Redan idag är många av våra hyresgäster på Finnslätten ledande i sin bransch och vi vill att de ska ha förutsättningarna att fortsätta vara det. Vi har haft ett fantastiskt samarbete med många parter för att jobba fram Vision Finnslätten och ser nu fram emot att realisera planerna om tågstopp, internationell skola, campusområde med mera", säger Mats Eriksson, Regionchef Mälardalen, på Kungsleden.

Kungsleden äger hela området i stadsdelen, däribland även grönområden, vägar och parker. Totalt är den uthyrningsbara ytan cirka 238 000 kvadratmeter, varav cirka 110 000 kvadratmeter är kontor.

Tanken är att området skall växa med nya verksamhetslokaler, coworking, service, restauranger, mötesplatser, parker, skolor och boenden. Antalet arbetstillfällen skall upp från dagens 5 000 till 15 000-40 000.

Inga finansiella detaljer anges.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]