Ulrica Sjöswärd på Kungleden. Foto: Kungleden
Publicerat 20 augusti, 2019

Kungsleden bygger åt Region Skåne

Kungsleden uppför en 1 500 kvadratmeter stor byggnad åt Region Skåne, som samtidigt tecknar ett 15-årigt grönt hyresavtal till ett totalt hyresvärde om cirka 60 miljoner kronor.

Den aktuella fastigheten är belägen på Toftanäs i utkanten av Malmö – ett relativt nytt område med lager, logistik och kontor och med goda förbindelser in till centrum.

[ Annons ]

Hyresavtalet avser lokaler för kontor och rättspsykiatrisk öppenvård. Region Skåne och Kungsleden ska samarbeta under byggprocessen för att ”säkerställa att regionens specifika behov tillgodoses och att fastigheten blir hållbar och berikande.”

– Att få nybyggda lokaler blir väldigt positivt för vår verksamhet. Den nya byggnaden kommer att bli modern, ändamålsenlig och med god tillgänglighet, säger Jan-Christer Sandh, projektansvarig externa fastigheter på Region Skåne.

Kungsledens investering uppgår till 48 miljoner kronor och byggnaden certifieras enligt LEED Silver, men med ambitionen att energidelen ska uppnå Guld.

Byggstart är planerad till september 2019 och tillträde fjärde kvartalet 2020.

– Vi är glada att kunna tillgodose Region Skånes behov av nya lokaler. Regionen hyr sedan tidigare i flera av våra fastigheter och ger oss nu fortsatt förtroende som hyresvärd”, säger Ulrica Sjöswärd, regionchef Göteborg/Malmö på Kungsleden.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]