Kungsholmens skola, nya gymnastiksal och skolgård nyinvigs idag efter tre års renovering. Foto: SISAB
Publicerat 23 september, 2016

Kungsholmens grundskola invigs på nytt

Idag inviger SISAB:s VD Claes Magnusson Kungsholmens grundskola efter tre års renovering och nybyggnation.

För tre år sedan, 2013, fick SISAB (Skolfastigheter i Stockholm AB) i uppdrag att bygga ut och renovera Kungsholmens grundskola. Tillsammans med Cedervalls arkitektbyrå har de tagit fram en underjordisk idrottssal och arkitekt Ludmila Choumakova har ansvarat för gestaltning och lokalplanering. Även skolgården har fått en ny utformning, och idag är den mer aktivitetspark än skolgård.

[ Annons ]

– Vi på SISAB arbetar ständigt med att utveckla och ta fram byggnader med bra inomhusmiljö och smarta lösningar. För innerstadsskolor är utomhusmiljön extra viktigt eftersom skolgårdarna är relativt små. Vi anlitar arkitekter i framkant och hoppas därmed att eleverna och pedagogerna ska trivas i sina lokaler och med utomhusmiljön, säger Claes Magnusson SISAB:s VD.

Endast skalet var kvar och den befintliga skolan blåstes ut helt. Bredvid skolan byggdes också en flygel på fem våningar.

– Innan renoveringen hade Kungsholmens grundskola plats för cirka 300 elever. I dag, med den nya flygeln, kommer cirka 1000 elever att få plats och blir därmed Stockholms största kommunala låg- och mellanstadieskola. Eftersom Stockholm är i stort behov av elevplatser känns det mycket bra, förklarar Claes Magnusson vidare.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]