Eric Johansson, nytillträdd chef för Newsec Property Asset Management.
Publicerat 16 juni, 2020

”Kunderna kommer att kräva snabbare tillgång till hyresdata”

Nya tjänster och framförallt krav på snabbare tillgång av hyresdata. Eric Johansson, nytillträdd chef för Newsec Property Asset Management, tror att coronakrisen kommer att accelerera digitaliseringen i förvaltningserbjudandet.

Hos Newsec Property Asset Management har man alldeles nyligen slagit samman  teknisk service och drift med den övriga förvaltningsorganisationen. I samband med det tog Eric Johansson, tidigare chef för teknisk service och drift, över vd-titeln.

Hur är det att tillträda som vd mitt i detta coronaelände?
– Det är självklart en speciell situation med kunder som är lite avvaktande, vilket ger oss möjligheten att fokusera inåt mot organisationen och som passar rätt bra nu när vi slår samman bolagen.

[ Annons ]

Varför har ni valt att göra det?
– Det är bara i Sverige som drift och teknisk service legat vill sidan om det övriga utbudet av allt från ekonomisk förvaltning till kommersiell förvaltning. Nu harmoniserar vi med de övriga Newsec-bolagen i Norden genom att lägga ihop allt.

Men är det enbart en ren organisationsfråga?
– Nej, vi ser också hur kunderna i större omfattning efterfrågar en bredare leverans. Och det underlättas om man samlar allt under ett enda paraply.

Hur tror du att din bransch kommer att påverkas av krisen?
– Vi kan se att räntorna kommer att vara fortsatt låga och att det inte kommer finnas så många attraktiva investeringsalternativ än fastigheter. Så fastighetsmarknaden kommer att vara fortsatt att vara ett bra ställe att vara på. Därför tror vi att det kommer att gå bra för våra kunder.

Kommer krisen att påverka ert erbjudande?
– Trender som redan hade påbörjats kommer att accelerera på grund av krisen. Exempel är space-as-a-service, eller coworking, områden där det kommer att ställas större krav på fastighetsägare att erbjuda bredare tjänster. Våra kunder kommer att kräva snabbare tillgång till hyresdata för att kunna följa marknaden. Där ser vi ett konkret behov att stärka vårt erbjudande.

Många talar om att fler kommer att fortsätta vilja jobba hemma även efter krisen. Hur påverkar det ert erbjudande på bostadssidan?
– Det vi rent konkret kan se just nu är hur antalet felanmälningar ökar. Nu felanmäler man sådant man inte riktigt haft tid med tidigare. Där har vi utmaningar och är mycket noga med att både skydda vår personal och hyresgäster.

Men tror du att det kommer efterfrågas nya typer av tjänster när hemmet allt mer blir en arbetsplats?
– Det är för tidigt att säga. Jag tror inte att det blir så mycket mer tjänsteleveranser till folk som jobbar hemma. Men kanske blir de stora förändringarna snarare på kontorssidan. För oss handlar det om att se till att det finns attraktiva arbetsplatser som folk kommer att vilja gå till. Det kommer att vara en stegvist återgång till det normala. Men det kommer inte att bli som det var tidigare.

En helt annan fråga. Det låter som att du är gotlänning?
– Ha ha, ja det stämmer. Det är första sommaren som jag inte ska hem till ”öjn”. Jag vågar inte hälsa på mina föräldrar nu utan vi får spara det till hösten.

[Läs relaterade artiklar]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]