[ Annons ]

Kulturkorgen, nytt kulturhus som ska byggas i Bergsjön, Göteborg. Bild: Sweco
Publicerat 2 maj, 2017

Kulturkorgen – det nya kulturhuset i Göteborg ritat av Sweco

Kulturkorgen – ett hus präglat av nyfikenhet, lekfullhet och upptäckarglädje. Så beskriver Sweco Architects det vinnande förslaget för kulturhuset i Bergsjön, Göteborg.

Det är Göteborg kommuns fastighetsbolag Higab som valde ut Swecos förslag i en arkitekttävling som avgjordes nyligen. Beslutet att bygga ett nytt kulturhus vid Rymdtorget i Bergsjön togs av Göteborgs kommunfullmäktige 2013.

[ Annons ]

Kulturhuset och dess yttre miljö kommer att innehålla bibliotek, kafé, ateljéer, verkstäder, mötesrum och arrangemangssal men också platser som inte ställer anspråk utan är generella – för att träffas, prata, hänga och umgås. Arkitekterna betonar att kulturhusets gestaltning är viktig men framför allt har det utformats för att möjliggöra många aktiviteter. Ett öppet och tillåtande hus gör det lättare för livet att uppstå och kulturhuset i Bergsjön är öppet för alla göteborgare.

Den totala investeringskostnaden för byggnaden är 115 miljoner kronor och för torget är 20 miljoner kronor, båda är 2020 års kostnadsnivå.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]