[ Annons ]

KTH-studenterna Viktoria Fors och Jennifer Inggårdes kan komma att påverka de metoder som används för fastighetsvärdering. För detta har de belönats med utmärkelsen Newsec Student Award 2013.
Publicerat 18 februari, 2014

Studentuppsats om fastighetsvärdering belönas

KTH-studenterna Viktoria Fors och Jennifer Inggårdes kan komma att påverka de metoder som används för fastighetsvärdering. För detta har de belönats med utmärkelsen Newsec Student Award 2013.

Newsec Student Award 2013 tilldelas KTH-studenterna Viktoria Fors och Jennifer Inggårde för uppsatsen ”Värdering av handelsfastigheter – en undersökning av värderingsmetoder, bedömningen av dess parametrar samt problem som kan uppkomma”. Priset har delats ut sedan 2009 och belönar uppsatser som visar på innovativa frågeställningar och angreppssätt samt ifrågasätter och driver fastighetsbranschen framåt.

[ Annons ]

– Uppsatsen visar på flera infallsvinklar som kan påverka värdringsmetoder och deras relation till rådande handelskontext. Ämnet är i sig aktuellt och något som flera parter inom branschen berörs av, såväl fastighetsägare som värderare. Skribenterna visar på nytänkande och ifrågasättande i sina reflektioner, vilket vi både gillar och något som branschen behöver, säger Max Barclay, jurymedlem och VD på Newsec Sweden.

Newsec Student Award är en uppsatstävling på kandidatnivå som vänder sig till studenter som läser på civilingenjörsnivå med inriktning mot samhällsbyggnad eller lantmäteri. Målet är dels att lyfta fram studenter som har det lilla extra och att skapa en närmare relation till dem som i framtiden sannolikt blir Newsecs medarbetare, samarbetspartners, kunder och konkurrenter. Dels uppmuntra och driva utvecklingen av fastighetsbranschen framåt.

– Newsec Student Award är ett viktigt pris för våra studenter då det ger studenterna en naturlig kontakt med näringslivet och arbetsgivare. Vi ser mycket positivt på denna typ av pris och ser gärna att fler företag gör liknande insatser, säger Hans Lind, professor vid Institutionen för fastigheter och byggande, KTH.

Vinnare av Newsec Student Awards utses av en jury som under detta år bestod av Max Barclay, Anna Kullendorff, Ove Nordqvist och Anna-Karin Svedén, samtliga från Newsec. Priset delades ut i samband med KTH:s arbetsmarknadsdag, LAVA, den 13 februari 2014. Prisutdelare var Ulrika Lindmark, Head of Valuation & Advisory, Newsec samt Hans Lind, professor, KTH.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]