Foto: Marie Hidvi
Publicerat 9 maj, 2019

Krook och Tjäder tillsätter ansvarig för stadsbyggnad

Arkitektbyrån Krook och Tjäder har tillsatt Maria Nykvist som ansvarig för stadsbyggnad. Hon har tidigare arbetat med gestaltning av staden på samma byrå.

Förutom sju år på Krook och Tjäder har Maria Nykvist även en bakgrund i offentlig förvaltning på både Stockholms och Varbergs stadsbyggnadskontor.

[ Annons ]

– Jag ser fram mot att tillsammans med mina kollegor driva vår verksamhet inom stadsbyggnad. Vi har förmågan att både gestalta stadens form och att driva stadsbyggnadsprocessen framåt. Kombinationen av att ta förslag och kreativa idéer vidare och driva dem tillsammans med inblandade aktörer leder både till en lustfylld process och till realiserade projekt. Det inspirerar mig. Vår kunskap är tvärvetenskaplig och som sammanhållande part gäller det att kunna ha ett stort nätverk. Framför allt vill jag fokusera på att utveckla de kreativa processerna där vi strävar efter att skapa flexibla och robusta miljöer, säger Maria Nykvist.

Hon är stationerad i Göteborg men kommer att ha ett koncernövergripande uppdrag i nära samarbete med kollegor runtom i koncernen.

– Vi är mycket glada för att ha Maria på denna posten, säger Johan von Wachenfeldt koncern-vd. Hon har en mycket god förmåga att förena analys, gestaltning, sätta samman rätt team och koppla ihop olika discipliner och aktörer. Maria tar efter Carolina Högvall, planarkitekt som gjort ett fantastiskt jobb med att bygga upp koncernens stadsbyggnadsprofil. Vi arbetar redan idag som strategisk partner i flera av de projekt vi är verksamma i. Det känns tryggt att ha dem båda i vårt gäng.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]