Lennart Weiss

Gör: Kommersiell direktör på Veidekke Sverige.

Mer om: Född och uppvuxen i Gävle där han tidigt engagerade sig i SSU. Valdes in i kommunfullmäktige som 17-åring, sen ledde karriären vidare in i regeringskansliet som politisk sakkunnig. Arbetade därefter en lång tid på HSB.

Twitter: @LennartWeiss

Omänskliga kösystem tar över mänsklig kontakt

Lennart Weiss är nära en hjärtinfarkt när han försöker kommunicera med Postnords automatiska talsvarssystem och undrar vad vinsterna är för konsumenterna när företag och myndigheter ersätter människor med it-system.

Har marknaden råd med marknadshyror?

Förhoppningar om att fria marknadshyror i nyproduktionen ska leda till en ”revolution” på marknaden kan förbytas i besvikelse, skriver Lennart Weiss.

Bolund startar om Sverige med ökade hyror

Resultatet av kommande kreditrestriktioner blir att hyrorna för nyproducerade lägenheter ökar rejält och även hyresnivåerna i det befintliga beståndet påverkas. Är det rätt väg att gå när vi ska starta om Sverige? und

Jag är den nya smittan

Från sin tv-soffa hör Lennart Weiss politiker efter politiker som tar åt sig äran för insatserna mot coronan. Att tala i JAG-form är ett lingvistiskt ogräs som förvrider bilden av hur vårt demokratiska system fungerar

”Bye, bye sovjetisk stadsbyggnad”

Lennart Weiss konstaterar att forna hemstaden Gävle var en av många som byggde ett klassamhälle med ”sovjetisk” bostadspolitik. Men nu är dags att våga se sanningen i vitögat och göra upp med ett stadsbyggnadsmässigt och politiskt fiasko. Bye bye Sovjet!

[ Annons ]

[ Krönikor ]
[ Nyheter ]
[ Reportage ]