Lennart Weiss

Gör: Kommersiell direktör på Veidekke Sverige.

Mer om: Född och uppvuxen i Gävle där han tidigt engagerade sig i SSU. Valdes in i kommunfullmäktige som 17-åring, sen ledde karriären vidare in i regeringskansliet som politisk sakkunnig. Arbetade därefter en lång tid på HSB.

Twitter: @LennartWeiss

Politikerna behöver inte famla efter svar

Inget tyder på att bostadsbyggandet får fart. Regeringen och oppositionen famlar efter svar för att komma till rätta med problemen. Men de mesta är redan utrett och det är dags att agera, menar Lennart Weiss.

Vill Finansinspektionen ha en ny fastighetskris?

Storskaliga risker som hotar den finansiella stabiliteten finns i den kommersiella fastighetssektorn och inte i privata bolån, konstaterar Lennart Weiss, och råder Finansinspektionen att ha rätt fokus.

Omänskliga kösystem tar över mänsklig kontakt

Lennart Weiss är nära en hjärtinfarkt när han försöker kommunicera med Postnords automatiska talsvarssystem och undrar vad vinsterna är för konsumenterna när företag och myndigheter ersätter människor med it-system.

Har marknaden råd med marknadshyror?

Förhoppningar om att fria marknadshyror i nyproduktionen ska leda till en ”revolution” på marknaden kan förbytas i besvikelse, skriver Lennart Weiss.

Bolund startar om Sverige med ökade hyror

Resultatet av kommande kreditrestriktioner blir att hyrorna för nyproducerade lägenheter ökar rejält och även hyresnivåerna i det befintliga beståndet påverkas. Är det rätt väg att gå när vi ska starta om Sverige? und

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Krönikor ]
[ Nyheter ]
[ Reportage ]