Kent Persson

Gör: Samhällspolitisk chef för Heimstaden.

Mer om: Född i Örebro där han också inledde sin politiska bana. 2011–12 var han oppositionsråd i Örebro kommun. Den politisk karriären toppades av posten som partisekreterare för Moderaterna 2012–15. Sedan dess har han ägnat sig åt bostadsfrågorna.

Twitter: @kentpersson

Tre vallöften från oss i branschen

Som tidigare partisekreterare för Moderaterna har han vanan inne. Men denna gång levererar inte Kent Persson partiets löften, utan vad den numera egna branschen bör leverera.

Vi ser ett nytt Sverige växa fram

Pandemin och digitaliseringen kan lägga grunden för att hela Sverige ska börja leva. Då måste också den sociala hållbarheten högre upp på agendan. Och inte minst, menar Kent Persson, blir det en viktig fråga för fasti

Det är dags för folkhemmet 2.0

Det går inte att komma tillrätta med kriminalitet och utanförskap utan att på allvar göra något åt bostadsfrågorna. Men Kent Persson ser ändå ljuspunkter i de reformer som nu är på gång.

Släpp in lite kärlek i kvarteret

Vår nye krönikör, Kent Persson, samhällspolitisk chef för Heimstaden, påminner om att kärlek och tanke kan finnas hos de privata investerarna. Men att den behöver strama tyglar.

[ Annons ]

[ Krönikor ]
[ Nyheter ]
[ Reportage ]