[ Annons ]

Publicerat 29 maj, 2018

Kringlan byter ägare

I måndags klubbade kommunfullmäktige beslutet att sälja varuhuset Kringlan med tillhörande fastighet. Köpare är fastighetsbolaget Stadsrum Fastigheter.

Försäljningen av varuhuset Kringlan med tillhörande tomt har genomförts av Telge Fastigheter på uppdrag av Södertälje kommun. Enligt ett pressmeddelande från Södertälje stad är det en del av arbetet att skapa ett attraktivt centrum i Södertälje.

[ Annons ]

– Kringlan har ett stort värde för Södertäljeborna och är en viktig del i den fortsatta utvecklingen av Södertälje centrum. Det känns därför mycket bra att vi har hittat en stabil och långsiktig köpare som tillsammans med Södertälje kommun och andra fastighetsägare vill investera i vår stadskärna, säger kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S).

Fyra budgivare stod i kö. Köpare blev fastighetsbolaget Stadsrum Fastigheter.

– Stadsrum Fastigheter vill utveckla och förädla fastigheten och aktivt medverka till att skapa ett attraktivt centrum i Södertälje, säger Yilmaz Kerimo, styrelseordförande i Telge Fastigheter (S). Det är en ambition som vi bedömer är bra för både hyresgästerna och för Södertäljeborna.

Till fastigheten hör även kontor, bostäder och det så kallade ”McDonaldshuset” med underliggande parkeringsgarage.

– Vi är mycket glada att vi har fått möjligheten att förvärva Tellus 5 av Telge Fastigheter, säger Magnus Alteskog, VD på Stadsrum Fastigheter.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]