[ Annons ]

Foto: Shutterstock.
Publicerat 24 augusti, 2020

Kraftig nedgång för besöksnäringen

Enligt siffror från Visita för juli tappade hotellen i Stockholm, Göteborg och Malmö hela 75 procent i logiintäkter jämfört med förra året.

Hela Sveriges besöksnäring har drabbats hårt av corona. Men allra värst är det i våra storstäder, där hotellen i genomsnitt tappade 75 procent och restaurangmarknaden 30 procent, jämfört med samma period förra året. För Stockholms restauranger gick det dock sämst, med ett tapp på hela 50 procent.

Besöksnäringen sysselsätter ca 200 000 personer och är den snabbaste växande näringen i Sverige med ett exportvärde som mer än tredubblats sedan år 2000. 

[ Annons ]

– Besöksnäringen är en viktig nerv för levande och attraktiva mötesplatser i våra städer och orter runt om i landet. Coronapandemin drabbar hela samhället på flera sätt, menar Björn Bergman, vd för Svenska Stadskärnor, därför gäller det att hitta nya former för att stötta varandra och även diskutera vad vi kan göra tillsammans för att hantera restriktionerna och samtidigt återstarta verksamheter inom besöksnäringen.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]