[ Annons ]

Publicerat 25 september, 2013

KPA Pension köper 330 hyresrätter av NCC

Försäljningen är en del i NCC:s långsiktiga satsning på att utveckla och bygga hyresrätter i egen regi. – Vi är glada att tillsammans med en starkt långsiktig ägare som KPA Pension kunna tillföra hyresrätter till Storstockholm. NCC har utvecklat flera plattformar bland annat för hyresrätter som ett led i att kunna producera hyresrätter i egen […]

Försäljningen är en del i NCC:s långsiktiga satsning på att utveckla och bygga hyresrätter i egen regi.

[ Annons ]

– Vi är glada att tillsammans med en starkt långsiktig ägare som KPA Pension kunna tillföra hyresrätter till Storstockholm. NCC har utvecklat flera plattformar bland annat för hyresrätter som ett led i att kunna producera hyresrätter i egen regi och nu tar vi mark ur vår egen byggrätts portfölj avsett för bostadsrätter för att genomföra detta projekt, säger Joachim Hallengren, affärsområdeschef för NCC Housing.

Affären genomförs som en bolagsaffär och som en s.k. forward funding. Det är en finansieringsform som innebär att köpeskillingen betalas löpande från dagen för första tillträdet tills att hela projektet slutförts.

Fastigheterna som ligger i Aspudden (Stockholm), Ursvik (Sundbyberg) och Barkarby (Järfälla) består sammanlagt av 330 lägenheter. Lägenheterna i Barkarby är färdigställda och inflyttade. Projektet i Aspudden kommer att starta under tredje kvartalet 2013. Vi planerar att starta två projekt i Ursvik; ett under tredje kvartalet 2013 och ett under 2014 när bygglov erhållits för projekten.

– Försäljningen är ett kvitto på att vår hyresaffär nu etableras på den svenska fastighetsmarknaden. Vi skulle gärna bygga fler hyresrätter givet att vi kan få fram markanvisningar till fler byggrätter för hyresrätt bland annat, säger Peter Wågström, koncernchef och vd för NCC.

Fastigheterna levereras med miljöcertifieringen Miljöbyggnad Silver. Tillträdet sker 1 oktober för Barkarby och Aspudden och för Ursvik beräknas tillträdet ske under kvartal fyra. Försäljningen, som kommer ha en marginell resultatpåverkan, avräknas i affärsområdet NCC Housing i samband med försäljningen i tredje kvartalet 2013.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]