Kopparhuset på Avenyn i Göteborg har utsetts till Västsveriges smärtade Fastighe.
Publicerat 7 september, 2017

Kopparhuset vinner pris på Fastighetsmässan

Kopparhuset på Kungsportsavenyen i centrala Göteborg har utsetts till Västsveriges smartaste fastighet på Fastighetsmässan.

Fastigheten Kopparhuset i centrala Göteborg har genomgått en ny- och ombyggnation som gjort den helt koldioxidneutral. Geoenergi hämtas från ett 40-tal hål på 300 meters djup i berglagret till en energicentral som i sin tur drivs av Wallenstams vindkraftsel.

[ Annons ]

Nu har fastigheten utsetts till Västsveriges smartaste fastighet på Fastighetsmässan i Göteborg. Bakom priset står Fastighetsägarna och mässarrangören Easyfairs.

– Det här priset är ett väldigt fint kvitto för oss. Just Kopparhuset blev för oss startskottet på utvecklingen av Avenyn. Det är en ny- och ombyggnation som har bidragit till klimatsmart teknik, spännande arkitektur, internationell atmosfär och fler centrala hyresrätter, vilket känns väldigt bra, säger Marina Fritsche, regionchef för Wallenstam i Göteborg.

Juryns motivering:

Genom ett mycket ambitiöst miljö- och energiarbete har man lyckats uppnå minimal energiåtgång helt fri från Co2. Fastigheten har dessutom med sin spännande arkitektur och unika butiker bidragit till att skapa en modern och internationell känsla för stadskärnan i Göteborg.

 

 

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]