[ Annons ]

Torp Köpcentrum utanför Uddevalla.
Publicerat 8 november, 2016

Köper köpcentrum för 3,3 miljarder

Drygt ett år efter förvärvet av Coop-fastigheten på handelsplatsen i Torp utökar nu Thon Property sitt bestånd genom att köpa hela Torp Köpcentrum samt Åsane Storsenter i Norge. Säljare är Steen & Strøm.

Thon Property som är en del av Olav Thon-gruppen har ingått avtal med Steen & Strøm om köp av Torp Köpcentrum i Uddevalla.

[ Annons ]

Torp köpcentrum ligger i Torp handelsområde vid E6, 7 kilometer utanför Uddevalla. Köpcentret har ett 70-tal butiker med en uthyrningsbar yta på 32 000 kvadratmeter. 2015 omsatte centret 892 miljoner kronor och hade runt 4,5 miljoner besökare.

Köpet av Torp stärker Thon Propertys position ytterligare i Sverige som en betydande köpcenteraktör. Thon Property äger sedan tidigare Coop-fastigheten intill Torp köpcentrum och kan genom dagens köp vidareutveckla centret i linje med tidigare utvecklingsplaner för området.

– Vi har stora ambitioner om att utveckla Torp som handelsplats och har en stark målmedvetenhet om en större utbyggnad, säger Hallgeir Åndal, vd för Thon Property i ett pressmeddelande.

Samtidigt som förvärvet av Torp Köpcentrum görs från Steen & Strøm så köper Olav Thon Gruppen även Åsane Storsenter i Norge från samma ägare. Den totala köpeskillingen för de båda köpcentrumen är 3,3 miljarder kronor.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]