[ Annons ]

Foto: OVG
Publicerat 15 november, 2015

Kontoret som vet hur du vill ha ditt kaffe

Kontoret The Edge i Amsterdam är klassad som världens mest hållbara byggnad. Men det är förmodligen också världens mest uppkopplade byggnad och kanske den första som på riktigt utnyttjar möjligheterna med sakernas internet. Den vet vilken bil du kör, hur du vill ha ditt kaffe och vilka möten som är inbokade.

Allt styrt via en app, uppkopplad mot alla byggnadens system, framtagen av den största hyresgästen Deloitte i nära samarbete med fastighets-ägaren OVG. Eftersom kontoret inte har några fasta arbetsplatser leder appen dig, baserat på ditt schema, till lediga skrivbord eller mötesrum.

[ Annons ]

I kontoret arbetar över 2?500 anställda på Deloitte men tack vare appen har de mindre än hälften så många skrivbord. I appen registrerar varje enskild medarbetare sina preferenser vad gäller belysning, värme och till och med kaffe. När du kommer till din arbetsplats ser den till att allt matchar just dina önskemål. Erik Obels, CIO på Deloitte, har sagt att företaget ser att fler personer spontant söker jobb på företaget just för att de vill arbeta på The Edge.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]