[ Annons ]

Christina Friberg talar om fördelarna med att skapa kontor även för hundägare under Almedalen den 29 juni. Foto: Erik Abel
Publicerat 28 juni, 2023

”Kontoret i dag är större än lokalen”

Kan kontoret bli en motor för stadens attraktivitet? Behöver vi egentligen vara där? Christina Friberg tycker inte att vi har pratat färdigt om kontor än.

Det har ju inte pratats om annat än kontor sedan pandemin. Vad är nytt?

– När man talat om kontoren tidigare så har man utgått från hur det var innan pandemin i stället för att fokusera på vad det kan bli. Miljön runtomkring är till exempel väldigt viktig.

[ Annons ]

På vilket sätt?

– Kontoret i dag är större än själva lokalen. Fastighetsägare behöver skapa samverkan med omkringliggande fastighetsägare och verksamheter för att skapa en plats som erbjuder service, handel, mötesplatser, mat- och kulturupplevelser.

Vad är då kontorets och arbetsgivarens roll?

– Kontorets roll är att ge plats för kreativitet men även att skapa gemenskap. Medarbetares vardag kan underlättas i form av hundrum och goda träningsmöjligheter. Med intressanta föredrag, konceptkvällar och annat spännande kan kontoret göras så intressant att ingen vill missa att vara där.

Du talar även om vad kommunerna kan göra?

– De borde titta på hur utbudet kan förbättras genom att de verksamheter som efterfrågas också får möjlighet att finnas där. En mer flexibel tolkning av detaljplanen är viktig för att staden ska kunna dra nytta av den framtida utvecklingen av kontoren. Det skulle vi alla vinna på, även kommunerna.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]