[ Annons ]

”Klustret + Hägring” av Agnes Jarl, Anna Eriksson /jarlform and Susanne Lund Pangrazio. Foto: Fredrik Strandin
Publicerat 16 maj, 2022

Konstmässan Supermarket till Skärholmen

Årets upplaga av konstmässan Supermarket – Stockholm Independent Art Fair tar plats i Skärholmen Centrum under fyra dagar i maj.

Den 26-29 maj tar dryga 60 gallerier från hela världen över 2 000 kvadratmeter i Skärholmen Centrum.

–  Att vi har lyckats få hit Supermarket passar perfekt in i våra ambitioner att utveckla Skärholmen Centrums roll som attraktiv stadskärna dit besökare tar sig för att uppleva saker såväl som att uträtta ärenden och ta del av samhällsservice, säger Sanna Sultan, centrumchef för Skärholmen Centrum.

[ Annons ]

Konstmässan Supermarket – Stockholm Independent Art Fair har arrangerats i Stockholm sedan 2007. Här möter besökaren oberoende gallerier från hela världen. Årets mässa, som håller till precis nedanför ICA och Coop i Skärholmen Centrum, har ett fullspäckat program som förutom utställning består av performancekonst, konstnärssamtal, nätverksträffar och mycket mer. Särskild uppmärksamhet lär det det ukrainska galleriet Garage33.Gallery-Shelter från Kiev få med en utställning som riktar syrlig kritik mot den ryska invasionen.

– Det kommer att bli några extremt intressanta dagar och vi räknar med att mässan blir välbesökt och uppskattad, säger Sanna Sultan.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]