Shora Dehnavi, en av de deltagande konstnärerna.
Publicerat 30 maj, 2018

Konsten ska växa i Västermalmsgallerian

Under juni ska åtta konstnärer göra Västermalmsgallerian i Stockholm till ett spirande konstverk. Ett led i ägaren AMF Fastigheters vision om en urban stadspark.

Uppdraget blir att måla på gallerians glasytor inklusive entréer och skyltfönster och skapa konstverk med tema växtlighet. Även utanför Västermalmsgallerian ska konsten ta plats i form av sex olika utetavlor. Under hela juni kommer även printade verk från de olika illustratörerna tävlas ut till besökare och allmänheten.

[ Annons ]

– Här blir det ett utbyte mellan en kommersiell plats och en oväntad konstnärlig frihet. Att måla på Västermalmsgallerian med stora glaspartier är utmanande men gör också att det blir tillgängligt och inkluderande för publiken. Med den bredden vi har bland övriga konstnärer inte bara i stil utan även bakgrund och kön, ska det bli fantastiskt att se alla verk tillsammans, säger Sonay Kulbay en av de inbjudna konstnärerna.

Arbetet startar i början av juni och pågår under två veckor. Konstnärerna tar vid efter varandra genom ett rullande schema.

­­– Vi vill att våra besökare ska få ett tydligt avbrott mot den hektiska miljön utanför. Då är det perfekt att kunna klä våra många glaspartier med en spännande och vacker väv av konst, säger Emma Norén, marknadsansvarig på Västermalmsgallerian.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]