[ Annons ]

Vasakronan gav Ragn-Sells fria händer att i Malmö göra om ett soprum för att öka intresset för återvinning. Resultatet blev Återvinningsbart, ett rum fyllt av konst.
Publicerat 7 augusti, 2014

Konst flyttar in i soprummet

Vasakronan gav Ragn-Sells fria händer att i Malmö göra om ett soprum för att öka intresset för återvinning. Resultatet blev Återvinningsbart, ett rum fyllt av konst.

Många av oss besöker ett soprum någon gång i veckan, många i källaren, färglösa och mörka. Det ville Vasakronan och Ragn-Sells göra något åt. Genom konst vill de öka intresset för återvinning och nu står det omgjorda soprummet Återvinningsbart klart.

[ Annons ]

Fastighetstidningen ringde upp Peter Jeppson, konstnären bakom de färgglada skulpturerna och konstverken. Kan konst få människor att återvinna mer?
– Jag hoppas verkligen det. Jag, tillsammans med Ragn-Sells och Vasakronan, har skapat ett rum som bjuder in de som går förbi. Konsten skapar en välkomnande känsla, och gör det förhoppningsvis är roligare att gå in i det är soprummet än i ett mörkt källarrum.

Tvekade du när du blev ombedd att göra konst till ett soprum?
– Nej, faktiskt inte. Jag tyckte att det var en jättebra idé. Min pappa har alltid varit mån om miljön och avfallssortering och det

har följt med mig i livet. Så när jag fick den här förfrågan kändes det fint. Det är roligt att få uppdrag från oväntade håll, de är oftast mest utmanande.

Hur har din konst inspirerats av återvinning?
– Rent konkret är allt det som visas i montrarna gjort av återvunnet material. Jag har värnat om det ursprungliga uttrycket i förpackningar och burkar och bevarat det i deras nya form.

På www.atervinningsbart.se kan du lasa mer om soprummet. Foto: Ragn-Sells AB.

 

På www.atervinningsbart.se kan du läsa mer om soprummet. Foto: Ragn-Sells AB.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]