[ Annons ]

Illustration: AMF Fastigheter/ Walk the Room
Publicerat 12 juni, 2023

Koncept- och arkitektteam inbjuds att utveckla Marievik

För att få konceptuella idéer om hur stadsdelen Marievik ska vidareutvecklas öppnar AMF Fastigheter en intresseanmälan om att delta i en workshop – och skissprocess.

Marievik, där AMF Fastigheter är majoritetsägare, ligger vid Liljeholmkajen i Stockholm och är ett område som inom en snar framtid kommer att ses som en del av innerstaden. I april tidigare i år godkändes detaljplanen för Marievik:

– Vi vill att Marievik ska bli en dynamisk stadsdel full av liv. Här vill vi skapa en plats som attraherar talanger och ger tillgång till nätverk, kunskap, inspiration, kultur och aktiviteter, både på och utanför arbetet, kommenterar Per Helgesson, fastighetsutvecklingschef på AMF Fastigheter.

[ Annons ]

Som en del i att genomföra sina visioner erbjuds koncept – och arkitektteam att komma in med en intresseanmälan om att delta i en kommande workshop- och skissprocess. Den syftar dels till att få fram konceptuella idéer för området, dels att hitta ett team som genom ett fortsatt uppdrag ska utarbeta en koncept- och arkitekturmanual tillsammans med AMF Fastigheter.

– Parallelluppdraget är ett viktigt steg mot framtidens Marievik. Jag tror och hoppas att det finns ett stort intresse att vara med på resan och vidareutveckla ett område som Marievik, säger Per Helgesson.

Koncept- och arkitekturmanualen ska säkerställa en sammanhållen idé för området och ge anvisningar för hur fastigheter och kvarter kan bidra till en helhetsbild, med särskilt fokus på kopplingar, flöden och vistelsemiljöer. Ambitionen är att skapa en cirkulär, identitetsstark och levande stadsdel, som engagerar och skapar tillhörighet för dem som arbetar, bor i eller besöker Marievik.

Koncept – och arkitektteam har fram till den 27 juni att anmäla sitt intresse. Därefter kommer en urvalsgrupp, bestående av representanter från AMF Fastigheter, Stockholms stad och en sakkunnig arkitekt, att välja ut tre till fyra team som bjuds in till att delta i workshop- och skissprocessen. Arbetet pågår i två steg under hösten och utvalt team får i uppdrag att arbeta vidare med koncept- och arkitekturmanualen.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]