Publicerat 11 mars, 2021

Kompromissförslaget för Castellums styrelse havererade – upplagt för strid – Di

Fastighetsbolaget Castellums försök att hitta en styrelsekompromiss inför årsstämman har havererat. Det rapporterar Dagens industri, Di.

AMF väljer nu att ställa sig bakom Rutger Arnhult som ny ordförande. Rådgivningsbolaget ISS rekommenderar samtidigt sina kunder att rösta på det konkurrerande förslaget, ett förslag som inte innehåller den största ägaren, skriver affärstidningen.

Valberedningens majoritet föreslog Rutger Arnhult, som drivit upp Castellums konkurrent Klövern, som är storägare i Corem men som även är största ägare i Castellum. Castellums näst största ägare ABP samt minoriteten i valberedningen vill se en annan lösning. Flera av de institutionella ägarna såsom exempelvis AMF, Handelsbanken Fonder, Lannebo och Swedbank Robur skall ha gått ihop för att försöka att pressa Arnhult till en kompromiss. AMF har förhandlat med Arnhult men inte nått fram till en lösning, skriver Di.

Enligt affärstidningen är det sannolikt så att Castellums årsstämma kommer att öppnas med två konkurrerande styrelseförslag. AMF och Länsförsäkringar stöttar valberedningens förslag. Hur övriga institutionella aktieägare ser på saken är oklart. Lannebo uppger att man inte har gett upp hoppet om en lösning ännu.

Rutger Arnhult uppger för Di att han är övertygad om att valberedningens förslag vinner.

https://www.di.se/nyheter/kompromissforsoken-har-havererat-upplagt-for-strid-pa-castellums-stamma/

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]